Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lemele

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Lemele? Op deze pagina bekijk je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Ook bespreken we de verschillende type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteOmmen
PlaatsLemele
Postcode8148
Website gemeentewww.ommen.nl
maaltijden-aan-huis-lemele

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lemele?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree en/of Hachee met rode kool en gekookte aardappelen. Hieronder lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
  • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Alleenstaanden: Werk, school, sport en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Lemele

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lemele dan zijn er in feite drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, financiën, smaak en bezorgopties.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst wanneer u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-lemele

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna bieden we een weergave van bekende keukens voor tafeltje dekje in Lemele. Per bezorgservice bekijk je praktische info zoals assortiment en het tarief. Tik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van opwarmmaaltijden

In het schema hierna vind je een weergave van kleinschalige maaltijdservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Lierderholthuis, Giethmen en Wijhe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
Overzicht met regionale bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Lemele bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

  • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Lemele. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
  • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lemele de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Kipschnitzel met boontjes en satesaus en Gegrilde kippenpoot.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Lemele (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Lemele?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en dessert (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lemele. Het betreft professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Ommen?
Door middel van www.ommen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.